Alle assortimenten

Deckvest 6D 170N steenkool grijs,quick release

/static/uploads/data/products/product_193168normal.jpg
/static/uploads/data/assets/product_24621large.jpg
/static/uploads/data/assets/product_24622large.jpg
/static/uploads/data/assets/product_24623large.jpg
 1. /static/uploads/data/products/product_193168mini.jpg
 2. /static/uploads/data/assets/product_24621large.jpg
 3. /static/uploads/data/assets/product_24622large.jpg
 4. /static/uploads/data/assets/product_24623large.jpg

Deel deze pagina op social media


Spinlock Deckvest 6D 170N Quick Release

Het Spinlock Deckvest 6D reddingsvest met quick release harnas. Het Spinlock Quick Release systeem is ontwikkeld voor de Volvo Ocean Race maar nu ook verkrijgbaar op de 6D en Vito vesten. Bij het 6D vest is het QR systeem achteraf nog in het vest te monteren. Bij het Vito vest zit het systeem vast in het vest geintegreerd.

Lifelines zijn gemaakt om de drager aan boord te houden. Echter bestaat het risico om toch overboord te vallen en door het water te worden gesleept. Als de boot door blijft varen kan dit ongemakkelijk en zelfs gevaarlijk zijn. De enige uitweg is dan nog om toch te ontkoppelen van de boot.

Het ontkoppelen gebeurd door een stevige ruk aan de release hendel te geven. Zelfs onder belasting zal de lifeline vervolgens ontkoppelen. Het systeem is na gebruik eenvoudig te herladen.

Het vest is mooi in balans en draagt comfortabel op de schouders. Door zijn unieke doorontwikkelde pasvorm is dit vest uitermate geschikt voor actief zeilen of lange tochten. Alle extra's zijn te vinden in het vest; een spatwaterkap, flitslampje, kruisband en bevestiging voor de lifeline.

In het aangepaste ontwerp is de sprayhood in de rug verwekt waardoor het vest dunner is geworden en maximale bewegingsvrijheid geeft. De gesp aan de voorzijde is aangepast zodat het vest eenvoudig aan te trekken is. De kruisband kan worden opgeborgen in een vakje op de rug.

Het Pylon flitslampje zit op een antenne waardoor deze boven het hoofd komt en daardoor overal vandaan te zien is. De lifeline bevestiging is een lichtgewicht dyneema welke zeer sterk is en niet krast. Een kruisband is standaard meegeleverd welke de veiligheid sterk vergroot. Op de rug zit een opbergvak waar de kruisband in opgeborgen kan worden.

De spatwaterkap zit standaard geïntegreerd in het vest en is van belang om te voorkomen dat golfslag in het gezicht komt en het vertraagd onderkoelingsverschijnselen. De longen zitten aan het vest vast door een houtje-touwtje systeem en zijn derhalve eenvoudig te verwijderen. Hierdoor kunnen bij beschadiging alleen de longen of alleen het harnas worden vervangen.

De garantieperiode is maar liefst 5 jaar bij aanmelding op de Spinlock website. Door deze aanmelding wordt er elke 2 jaar een reminder gestuurd om het vest te laten keuren. Dit wordt elke 2 jaar geadviseerd. Geadviseerd wordt om een herlaadset mee te nemen aan boord, mocht het vest worden gebruikt dan kan het herverpakt worden. Anders is het vest onbruikbaar. Het vest werkt uitermate prettig met de Spinlock lifelines welke aan de dyneema loop gelashed kunnen worden. Een herlaadset voor dit reddingsvest vindt u hier

Informatie over het vervangen van de herlaadset kunt u hier bekijken.€ 365,00
3-5 WERKDAGEN
 • Gratis verzending vanaf €50
 • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
 • Niet goed betekent bij ons geld terug
 • Sinds 1866 dé Watersport Specialist
 • Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier
 • Geen verzendkosten:
  Vanaf €50,- tot 10kg bij betaling via iDeal
 • Verzendkosten:
  €10,- tot 10kg bij betaling met Mr. Cash
 • Verzendkosten:
  €20,- tot 10kg bij betaling via Visa
Schrijf een review

Reviews

Voor dit artikel zijn er nog geen reviews. Schrijf nu zelf de eerste review.