Alle assortimenten

Victron Cyrix-CT Relais - 12/24v-120A

/static/uploads/data/products/product_82535normal.jpg

Deel deze pagina op social media

Nieuw: intelligente accuscheider die ongewenst schakelen voorkomt Sommige accuscheiders koppelen een accu los in het geval van een korte maar hoge stroomsterkte. Een accuscheider koppelt soms ook geen grote, ongeladen accubank. Dit gebeurt vaak als de DC spanning onmiddellijk daalt tot onder de ontkoppel waarde zodra de accu’s gekoppeld zijn. De software van de Cyrix-i 12/24-120 doet meer dan alleen koppelen en ontkoppelen aan de hand van accuspanning en vastgestelde tijdsvertragingen. De Cyrix-i 12/24-120 kijkt naar de algemene trend (verhoging of verlaging van de spanning). Hij past de meest recent uitgevoerde actie alleen aan als de trend tijdens een bepaald tijdsbestek veranderd is. De tijdsvertraging is afhankelijk van de spanningsafwijking van de trend.

Systeemspanning vaststellen De Cyrix-i 12/24-120 stelt de systeemspanning automatisch vast. Geen spanningsverlies De Cyrix accuscheider is een uitstekend alternatief voor diode of FET laadstroomverdelers. Het spanningsverlies is praktisch nihil. Zodoende hoeft het uitgaande voltage van dynamo’s of acculaders niet verhoogd te worden . Voorrang voor de startaccu De startaccu mag nooit leeg raken. Het is daarom gebruikelijk om de dynamo op de startaccu aan te sluiten. Andere accu’s zoals de accessoire accu, een boegschroef accu en overige accu’s kunnen allemaal aan de startaccu gekoppeld worden met een Cyrix accuscheider. Als de startaccu de koppelspanning heeft bereikt, zorgt de Cyrix ervoor dat alle accu’s parallel geladen worden.

Bidirectioneel De Cyrix meet de spanning van allebei de aangesloten accu’s. Hierdoor zal hij ook de accu’s parallel schakelen als bijvoorbeeld de accessoire accu geladen wordt door een acculader. De Cyrix-i 12/24-120 heeft een duale voeding. Dit bewerkstelligt dat hij zal sluiten als de spanning van één accu te laag is om de Cyrix te bedienen. Om onverwachte bediening tijdens installatie of op het moment dat één accu ontkoppeld is te verkomen, zal de Cyrix-i 12/24-120 niet sluiten als de spanning van één van de twee accu verbindingen lager is dan 2V (12V accu) of 4V (24V accu).

Handmatig parallel schakelen De Cyrix kan ook gebruikt worden (doormiddel van een drukknop of schakelaar) om accu’s handmatig parallel te schakelen (de Cyrix blijft werkzaam gedurende 30s). Dit kan zeer nuttig zijn als bijvoorbeeld de startaccu leeg of kapot is, en de motor toch gestart moet worden.€ 54,45 € 42,50
OP VOORRAAD
 • Gratis verzending vanaf €50
 • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
 • Niet goed betekent bij ons geld terug
 • Sinds 1866 dé Watersport Specialist
 • Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier
 • Geen verzendkosten:
  Vanaf €50,- tot 10kg bij betaling via iDeal
 • Verzendkosten:
  €10,- tot 10kg bij betaling met Mr. Cash
 • Verzendkosten:
  €20,- tot 10kg bij betaling via Visa
Schrijf een review

Reviews

Voor dit artikel zijn er nog geen reviews. Schrijf nu zelf de eerste review.