Alle assortimenten
Blogs Varen met kinderen | Dekker Watersport
Kinderreddingsvest.jpg

 

Varen met kinderen is leuk, veiligheid aan boord belangrijk. In het assortiment van Dekker Watersport vind je veel verschillende soorten kinder reddingsvesten van bekende watersport merken zoals Helly Hansen, Secumar, Seago, Spinlock en Seago. Maar welk reddingsvest is het meest geschikte voor jouw kind? Welk reddingsvest moet je kiezen? We geven je graag tips voor het kiezen van het juiste reddingsvest voor jouw kind. 


Zeven tips voor het kiezen van een kinder reddingsvest 


Tip 1 - trek (jonge) kinderen aan boord van een boot of rondom het water altijd een reddingsvest aan.

Tip 2 - een zwemvest, drijfpakje of zwemvleugels zijn drijfhulpmiddelen en voorkomen geen verdrinking omdat ze een kind niet op de rug draaien als het onverwacht in het water valt.

Tip 3 - kies voor hele jonge kinderen een vaststof reddingsvest. Dat is reddingsvest gemaakt van schuim, meestal in de kleur oranje. 

Tip 4 - kies voor wat oudere kinderen een automatisch reddingsvest, vanwege het comfort en bewegingsvrijheid.

Tip 5 - een reddingsvest kies je op basis van het gewicht van je kind.

Tip 6 - kies een reddingsvest dat het allerbeste past bij het gewicht van je kind, koop een reddingsvest nooit op de groei!

Tip 7 - een reddingsvest kan nooit ouderlijk toezicht vervangen, laat je kind nooit alleen bij water ook al draagt het een reddingsvest.


Uitgebreide informatie over reddingsvesten voor kinderen vind op je op onze speciale kinder reddingsvesten website www.kidswatersport.nl


Heb je hulp nodig bij het kiezen en wil je weten welk reddingsvest het meest geschikt is voor jouw kind? Je kunt ons mailen voor vrijblijvend advies info@kidswatersport.nl


Naar de kinderreddingsvesten