Alle assortimenten
Blogs Starlink Maritiem kopen bij Dekker WatersportStarlink Maritiem voor boten: nu verkrijgbaar bij Dekker Watersport

Starlink Maritiem is de beste keuze als je ook aan boord van een zeilboot, motorboot of zeiljacht altijd en overal wilt vertrouwen op snel en betrouwbaar internet. Waar ter wereld je ook vaart met je boot, ook op de meest afgelegen plekken. De Starlink satellieten draaien dichter rond de aarde en dat heeft als voordeel dat het internet supersnel is, zelfs op de oceaan. Naast razendsnel internet op het water heeft het gebruik van Starlink Maritiem nog een voordeel: het is eenvoudig aan boord te installeren waardoor het voor iedere watersporter mogelijk is om het systeem aan boord te gebruiken. Actuele weerberichten en het laatste nieuws maar ook streamen van films, het voeren van videogesprekken met thuis en het spelen van videogames. En dat allemaal tijdens het varen of terwijl je op het water bent. Dekker Watersport is officiële dealer van Starlink Maritiem in Nederland. 

 Starlink Maritiem bekijkenHoe werkt Starlink en wat zijn de voordelen?

Starlink is de satelliet internetdienst van SpaceX en een nieuwe manier van internetverbinding voor snel internet, In plaats van traditionele satellieten die veel hoger boven de aarde zweven, bevinden de SpaceX satellieten van Starlink zich in een lage baan om de aarde. Meestal op ongeveer 550 kilometer hoogte. Doordat de Starlink satellieten zich veel lager bevinden dan andere satellieten is er minder vertraging. Met de Starlink Maritime Flat High Performance set aan boord heb je overal ter wereld snel en betrouwbaar internet. Of je nu voor anker ligt in een prachtige baai ergens in Europa of de Atlantische Oceaan oversteekt. Dankzij Starlink ben je niet meer afhankelijk van het lokale mobiele netwerk of de Wi-Fi van een jachthaven. Starlink biedt overal ter wereld een hoge downloadsnelheid tussen 40 tot 220+ mbps en een hoge uploadsnelheid van 8 tot 25+ mbps. Internet via Starlink is een doorbraak voor de veiligheid op zee vanwege bijvoorbeeld de toegang tot snelle weerberichten. Binnen enkele seconden heb je actuele weerberichten en het laatste nieuws binnen. Dit maakt internet via Starlink Maritiem ideaal voor vertrekkers en zeilavonturiers over de hele wereld. 


Werkt internet via Starlink echt overal ter wereld?

Het doel van Starlink is om internet wereldwijd toegankelijk te maken, ook op plekken en locaties waar geen enkel ander netwerk aanwezig is. Op dit moment werkt internet via Starlink nog niet overal. In landen als Rusland, China, Belarus, Iran en Syrië is geen dekking. Verder is Starlink nog in veel landen aan het opstarten, zoals in het continent Afrika. Op deze Starlink beschikbaarheidskaart kun je zien waar internet via Starlink beschikbaar is.


Wat kost Starlink Maritiem?

Om aan boord van je schip gebruik te kunnen maken van internet via Starlink Maritiem, dien je de Starlink Flat High Performance Maritime set aan te schaffen. Dit is de hardware. Deze set kost € 2889,00 bij Dekker Watersport. De kosten voor de aanschaf van de Starlink-hardware zijn eenmalig. Na de aanschaf van de hardware dien je apart een Starlink-abonnement af te sluiten. Dit abonnement is namelijk niet inbegrepen bij aanschaf van het Starlink Maritiem apparaat.  Voor gebruik aan boord van een schip kies je voor het Mobile Priority-abonnement. Dit abonnement is speciaal voor maritiem gebruik op het water. Het Mobile Priority-abonnement is flexibel en de facturering van de dienst vindt maandelijks plaats. Hierdoor kun je het gebruik van Starlink Maritiem aanpassen aan jouw persoonlijke behoeften. De kosten van het Mobile Priority-abonnement bedragen € 198,00 per maand. Je hebt dus de mogelijkheid om het maritieme abonnement maandelijks te onderbreken en weer te hervatten, afhankelijk van jouw wensen. Houd er rekening mee dat deze informatie gebaseerd is op gegevens van 22 januari 2024 en dat prijzen onderhevig kunnen zijn aan wijzigingen.


Wat zijn de verschillen tussen de maritieme en de RV-versie van Starlink?

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen de maritieme versie en de RV-versie van Starlink. RV staat voor 'Recreational Vehicle', het gaat hier dus om de Starlink antenne voor kampeerders,  campers en reizigers op het vaste land.

Het belangrijkste verschil voor watersporters is dat de maritieme versie internetdekking biedt op het water, meren, oceanen en zeeën over de hele wereld. De RV-versie biedt geen dekking op water. Bovendien is het mogelijk om de maritieme Starlink versie te gebruiken tijdens het varen. Bij de RV-versie is gebruik tijdens beweging niet mogelijk.

Daarnaast is de maritieme versie specifiek ontworpen voor gebruik in een waterrijke omgeving. Hierdoor is de Starlink Maritiem antenne bestand tegen natte, vochtige en extreme omstandigheden op het water zoals kou, hitte, sneeuw, zware regen en storm tot wel 280 km per uur.

Verder is er een aanzienlijk verschil in zowel de downloadsnelheid als de uploadsnelheid waarbij de maritieme Starlink versie zowel bij downloaden als uploaden sneller is. Bij de RV-versie ligt de downloadsnelheid tussen 5 en 50 mbps, terwijl deze bij de maritieme Starlink versie tussen 40 en 220 mbps ligt. De uploadsnelheid ligt bij de RV versie tussen 2 en 10 mbps, bij de maritieme versie ligt deze tussen de 8 en 25 mbps ligt.


Wat zijn de voordelen als ik Starlink Maritiem koop bij Dekker Watersport?

Starlink Maritiem kopen bij Dekker Watersport heeft meerdere voordelen:

- De Starlink Maritiem set kost bij Dekker Watersport net zoveel als bij Starlink.

- De Starlink Maritiem set koop je bij Dekker Watersport zonder abonnement. Je kunt later zelf bepalen vanaf wanneer en voor welk abonnement je kiest. Direct bij Starlink bestellen betekent ook dat je direct voor een abonnement moet kiezen.

- Online bestellen en ophalen in onze watersportwinkel of veilig gratis thuisbezorgd.

- Bij online bestellen via Dekker Watersport gratis verzending en veilige bezorging gegarandeerd. Starlink rekent € 70,25 aan verzendkosten.

- Altijd deskundig advies in de winkel.

Starlink Maritiem kopen


Starlink Maritiem kopen. Wat zit er in de doos?

In de Starlink Maritiem set zit alles wat je nodig hebt om snel online te gaan.

- Starlink Flat High Performance Maritiem antenne
- Wigsteunpakket
- Router
- Voeding
- Bevestiging voor voeding
- Bevestiging voor router
- Starlink-kabel 8 meter
- AC-kabel (voeding) 1,8 meter
- AC-kabel (router) 1,8 meter
- Ethernetkabel 5 meter
- Routerkabel 2 meter


Wat is de beste plek voor de Starlink antenne?

Installeer de antenne altijd met een lichte hellingshoek aan de voorzijde. Voor een stabiele en betrouwbare internetverbinding is het belangrijk dat de Starlink-antenne onbelemmerd zicht heeft op de hemel. Obstakels zoals bomen, takken, palen, gebouwen of daken kunnen de communicatie tussen de antenne en de satellieten verstoren waardoor er serviceonderbrekingen kunnen optreden. Het is dus belangrijk om bij het installeren van de Starlink-antenne een locatie te kiezen met een vrij zicht op de lucht, zonder obstructies die de satellietsignalen kunnen beïnvloeden. Om de beste installatieplek voor op je boot te bepalen kun je de Starlink-app downloaden. Kies vervolgens voor de "Controleer op obstakels" tool om de ideale installatie locatie te bepalen voor optimale service.


Hoe installeer ik Starlink op mijn boot?

Starlink Maritiem is eenvoudig en zonder problemen via een direct ethernetverbinding te integreren met bestaande netwerken aan boord. Je kunt ook gebruikmaken van de meegeleverde Wi-Fi router. De Starlink Flat High Performance Maritieme versie wordt geleverd met een bevestiging die makkelijk te installeren is. 


De Starlink-antenne aansluiten op de Wifi-Router

1. Monteer de Starlink-antenne op de gewenste locatie en steek de stekker in het stopcontact.

2. Sluit de voeding aan op de Wi-Fi-router.

3. Sluit zowel de voeding als de Wi-Fi router aan op een voedingsbron.


De Starlink-antenne verbinden met Wi-Fi

1. Zoek op de antenne naar het Starlink-netwerk in de Wi-Fi-instellingen en maak verbinding

2. Zodra er verbinding is, wordt er een browservenster geopend met het verzoek een nieuwe SSID (netwerknaam) en wachtwoord in te voeren. Deze stap is optioneel, maar wordt wel aanbevolen.

3. De Wi-Fi is nu verbonden. Open de Starlink-app om extra instellingen te personaliseren zoals het controleren van de verbinding.


De Starlink verbinding doet het niet, wat kan ik doen?

Is er geen internetverbinding met Starlink? Dit zijn mogelijk oplossingen:

1. Open de Starlink-app om te controleren of er waarschuwingen, onderbrekingen of andere storingen zijn.

2. Controleer het lampje van de Wi-Fi router.

3. Zorg ervoor dat alle kabels goed zijn aangesloten en dat er geen schade is aan hardware of kabels.

4. Bevestig dat je op het juiste serviceadres bent en dat er een account is geregistreerd.

5. Koppel het Starlink apparaat los van de voeding en sluit het apparaat vervolgens weer aan.

6. Werken bovenstaande oplossingen niet? Neem dan contact op met de Starlink klantenservice via je persoonlijke account op www.starlink.com.


Ben je geïnteresseerd in internet via Starlink Maritiem aan boord van je boot en wil je meer weten of heb je andere vragen over de maritieme versie van Starlink? Neem dan contact met ons op  via info@dekkerwatersport.nl of kom langs in onze grote watersportwinkel in Zaandam.


Starlink Maritiem producten bij Dekker WatersportNieuw
Beschikbaar vanaf: 30-06-2024
€ 2.889,00
VERW. 5-7 WERKDAGEN
€ 367,50