Alle assortimenten
Blogs Inschrijven Optimist on Tour 2022 op de Zaanse Schans
Optimist_On_Tour_2021_8.JPG


Optimist on Tour komt terug naar de Zaanse Schans! Van woensdag 29 juni t/m zaterdag 2 juli 2022 wordt Optimist on Tour voor de zesde keer in Zaandam georganiseerd. Vier dagen lang kunnen Zaanse kinderen gratis kennismaken met zeilen, windsurfen, suppen en kanovaren. En dat alles met op de achtergrond de draaiende wieken van de wereldberoemde molens op de Zaanse Schans! Overdag komen kinderen van Zaanse basisscholen van groep 5 t/m groep 8 kennis maken met watersport. Na schooltijd en op zaterdag is er ruimte voor alle kinderen uit de omgeving om gratis kennis te maken met de watersport!


Het Waterlab

Dit jaar is ook het Waterlab weer onderdeel van Optimist on Tour op de Zaanse Schans. Want over de kracht van water en wind is veel te vertellen. In het Waterlab doen kinderen proefjes zodat ze zich spelenderwijs bewust worden van wind- en waterenergie. Hoe ontstaat een draaikolk en wat blijft er drijven in zout of zoet water? Er is ook aandacht voor de problemen rond het milieu: hoelang duurt het bijvoorbeeld voor plastic afval is verteerd? Daarnaast gaan de kinderen aan de slag met het bouwen van een bootje dat vaart op zonne-energie. Hierbij komen de thema’s duurzaamheid en varen heel mooi samen. Met de eindresultaten kan ook echt gevaren worden!


Inschrijven Optimist on Tour 2022

Onder begeleiding van enthousiaste gecertificeerde instructeurs leren de kinderen op een veilige manier zeilen in een Optimist, suppen en kanovaren. Hiervoor kun je een plek reserveren voor je kind(eren) op woensdag 29 juni, donderdag 30 juni, vrijdag 1 juli of zaterdag 2 juli 2022. Om mee te doen moeten kinderen in het bezit zijn van minimaal zwemdiploma A. Inschrijven voor Optimist on Tour op de Zaanse Schans kan via onderstaande link:


Schrijf je hier in voor Optimist on Tour 2022 op de Zaanse Schans