Alle assortimenten
Blogs Dit zijn de 25 leukste cadeaus voor watersporters

Zoek je een cadeau voor een watersporter of zoek je inspiratie voor iemand die graag op het water te vinden is? In deze lijst vind je 25 leuke cadeaus voor watersportiefhebbers. Vanzelfsprekend pakken wij het in de winkel feestelijk voor je in!


1. (Zonne)brillenkoord, drijvende sleutelhangers en horlogebandjes

Op mobiele telefoons na vallen sleutels en (zonne)brillen het meeste overboord. Met een brillenkoord (€ 4,50) komt je zonnebril nooit meer op de bodem van het water terecht en sleutels blijven drijven en vis je zo weer uit het water als er een stevige drijver (€ 2,95) aan vast zit. Voor iedereen die zijn of haar horloge ooit overboord heeft zien vallen zijn er speciale horlogebandjes van TNG (€ 11,95). Als je nu blijft haken met je horloge dan ben je ‘m niet kwijt.



2. Beken of Cowes kalender 2020

De Beken of Cowes kalenders van 2020 (€ 27,95) zijn prachtig! Zoals de Beauty of Sail kalender 2020 met dertien schitterende foto's van indrukwekkende klassieke en moderne zeilschepen met volle zeilen. Een sieraad voor aan de muur en een mooi cadeau voor iedere watersporter.


3. Een abonnement op een watersporttijdschrift

Lekker lezen en inspiratie opdoen, een tijdschrift over je (watersport) hobby is altijd leuk om te krijgen. Met een abonnement op Motorboot geef je een motorboot-liefhebber iedere maand een mooie magazine cadeau met als extra korting op beurzen en toegang tot het online archief met meer dan 35 jaargangen. Zeilen is hét platform voor zeilers, door zeilers. Geef je nu een jaarabonnement cadeau, dan krijg je er een waterdichte rugzak bij!

  


4. Een comfortabel zitkussen

Een dagje varen en dan lekker kunnen zitten is een must! De Comfort Seat (€ 74,95) is het ideale zitkussen voor aan boord. Het scharniersysteem aan de binnenkant van het kussen zorgt ervoor dat je geen extra rugondersteuning nodig hebt om overal ontspannen en comfortabel te zitten. 



5. Een Dekker Watersport cadeaubon

Voor als je je vader, moeder, broer, zus, oom,  tante, zoon, dochter of geliefde zelf wil laten kiezen dan is een Dekker Watersport cadeaubon een ideaal en mooi cadeau! Inwisselen kan in de winkel en de bon is onbeperkt geldig.

6. Handige bootverlichting (SAIL 2020!)

Heb je geen vaste navigatieverlichting aan boord maar gebeurt het toch nog wel eens dat je tijdens een dagje varen niet voor donker in de haven bent? Of ga je in 2020 met je sloep op een avond naar SAIL Amsterdam? De noodverlichtingset van Flexy (€ 12,95) is handig om altijd aan boord mee te nemen. Zo ben je altijd goed zichtbaar. Veiligheid voorop!


7. Een handmarifoon

Heb je geen vaste marifoon aan boord dan is een compacte en lichtgewicht handmarifoon onmisbaar op iedere sloep of motorboot. Je bent dan altijd op de hoogte van wat er om je heen gebeurd op het water en in geval van nood kun je direct om hulp vragen. Met een mobiele telefoon heb je immers niet altijd en overal bereik.



8. Kaartkussens en fleecedekens

Accessoires voor aan boord zijn leuk om te geven en te krijgen! Kaartkussens (€ 39,95) zijn waterproof kussens van 50 bij 50 cm met daarop een mooie uitsnede van officiële ANWB waterkaarten. Er zijn ook heerlijk zachte en warme  fleecedekens (€ 69,95) met daarop de afbeelding van een ANWB waterkaart verkrijgbaar. Wat is jouw favoriete vaargebied?



9. Een zakmes

Een musthave aan boord van iedere motorboot of zeilboot. Het nautische Ancora zakmes (€ 9,95) is gemaakt van roestvrij staal met een rozenhouten handvat met daarin een ankertje.


10. Een schipperslogboek

Voor wereldreizigers maar ook voor iedere watersporter die het leuk vindt om zijn of haar avonturen op papier vast te leggen. Voorin het kunstleren logboek (€ 14,90) noteer je allerlei scheepgegevens, in het midden alles over de reis en achterin vind je een motoronderhoudslogboek.



11. Een oefenbootje

Leer aanleggen en manoeuvreren aan tafel! Met dit oefenbootje (€ 19,95) is afmeren in de haven straks een koud kunstje. Het handige instructieboekje maakt de 15 belangrijkste motor-manoeuvres inzichtelijk en kun je zo gemakkelijk aan tafel oefenen.



12. Steun een goed doel

En wij weten er wel eentje! Stichting Sailing Kids organiseert kosteloze zeilvakanties voor ernstig en/of chronisch zieke kinderen en hun familie. De zeilreizen worden door vrijwilligers begeleid en aan boord gaan verpleegkundigen en artsen mee.  Een heel mooi doel voor je kerstdonatie!



13. Een leuk kinderboek

Op het water is altijd veel te zien en te doen. "Samen de boot in" (€ 14,99) is een ontdek- en doeboek voor kinderen vanaf zeven jaar. Goed voor uren plezier! In het boek staat ook een matrozen-test én een echt vaardiploma.



14. Een zeilhorloge

Een maritieme multisport smartwatch speciaal voor op het water. De Garmin Quatix 5 Sapphire (€ 499,00) is een prachtig zeilhorloge voor de echte liefhebber! De Sapphire-editie met roestvrijstalen metalen band heeft een saffieren lens, een extra silicone QuickFit™ bandje en WiFi. Gaat deze boven je budget? In de winkel vind je ook voordeligere zeilhorloges van Gill, Ronstan en Tackingmaster.


15. Een warme muts

Voor dames en heren hebben we heerlijke mutsen van Helly Hansen die je hoofd warm houden als het nodig is.



16. Een mooie zeiltas

Een praktische waterdichte tas om al je spullen veilig in op te bergen. We hebben zeiltassen in alle soorten en maten van Gill, Helly Hansen, MUSTO, Ronstan, Overboard en Spinlock.



17. Een goed watersportboek

In deze tijd van het jaar, als de dagen korter en kouder en de avonden langer worden, is het heerlijk om met een goed boek op de bank te zitten. Wouter is bij ons de man van de boeken en hij maakte een top 5 van zijn favoriete watersport boeken. 



18. Zeilhandschoenen

Een must have voor wedstrijdzeilers. Goede zeilhandschoenen beschermen handen tegen blaren in de zomer en kou in de winter. In ons grote assortiment vind je vast een paar mooie zomer- of winter zeilhandschoenen.



19. Een baby reddingsvest

Is er een kleintje op komst? Verras de aanstaande ouders met een mooi reddingsvest voor hun zoon of dochter. Het Helly Hansen Baby Safe reddingsvest (€ 59,95) heeft een goede pasvorm en is geschikt voor kindjes vanaf 5 tot 15 kg. Verkrijgbaar in roze en oranje.



20. Een barbecue voor aan boord

Wij zijn er dol op! Niets leuker als op een mooie zonnige dag barbecuen op de boot. Dat kan makkelijk en veilig met de Cobb barbecue. Je kunt de Cobb overal neerzetten, de onderkant wordt namelijk niet heet. Nu met grillplaat t.w.v. € 39,95 kado!



21. Een draadloze telefoon oplader

De draadloze inbouw telefoon oplader van Rokk (€ 79,95) is waterdicht en special gemaakt voor gebruik aan boord van een zeilboot of motorboot. Met deze oplader heb je geen telefoonkabels meer nodig!


22. Een funtube

Een funtube achter de boot staat garant voor heel veel waterpret! Iets om naar uit te kijken in het nieuwe jaar! We hebben ze van Talamex in alle soorten en maten.



23. Een handpeilkompas

Een handpeilkompas is niet afhankelijk van stroom of satellietontvangst en kun je altijd vertrouwen. Het Plastimo Iris 50 kompas (€ 69,95) heeft een schokbestendige behuizing met een goede grip en is ook ’s nachts goed af te lezen.


24. Een schipperspet

Aye Aye kapitein! Mooie gedetailleerde schipperspet van Roosenstein Wolke (€ 41,95)


25. Een Helly Hansen trui

Een mooie heren sweater in feestelijk rood met Helly Hansen logo op de voorkant.


Heb jij nog leuke ideeën of aanvullingen? We blijven deze lijst updaten met nog meer cadeaus voor watersporters.