Alle assortimenten
Blogs Avator: de nieuwe electrische motor van Mercury
avator.jpg

De Avator: de nieuwe elektrische buitenboordmotor van Mercury Marine

Mercury is natuurlijk bekend van hun brandstofmotoren in allerlei soorten en maten. Mercury is nu een nieuwe electromotor aan het ontwikkelen. Al een paar jaar werken ze aan een elektrische buitenboordmotor genaamd de Avator. Naar verwachting wordt de Mercury Avator half 2023 officieel geïntroduceerd. ''De Avator zal varen toegankelijker maken en tegelijkertijd Mercury’s belofte waarmaken om toonaangevend te zijn in de scheepsindustrie op het vlak van elektrische aandrijving'', aldus Mercury Marine.


Wat weten we tot nu toe over de Avator?

De Avator is stil, soepel, gemakkelijk te bedienen, zonder directe uitstoot en met minimaal onderhoud.  Aan de voorzijde zit een groot zonlicht afleesbaar scherm. Op dit scherm is de GPS snelheid en actieradius en batterij capaciteit af te lezen. De kap van de elektrische buitenboord motor is wit en niet zwart zoals we gewend zijn van Mercury. Dit heeft meerdere redenen, een daarvan is dat een witte kap aanzienlijk minder hitte absorbeert en dat de lithium accu hierdoor minder heet wordt .Een andere reden is omdat de Avator een compleet nieuw product is. Ook heeft de Avator een speciale cavitatieplaat boven de schroef, dit houdt in dat de schroef van de motor minder diep onderwater zit en dus niet zo snel beschadigd. Tevens weten we dat de buitenboord motor licht van gewicht is, dat de ingebouwde accu gemakkelijk uit te nemen is en de stuurknuppel 90 graden te draaien is zodat deze als handvat kan dienen tijdens het verplaatsen van de electro motor.


Avator accessoires

Ook zullen er accessoires bij de Avator besteld kunnen worden. Denk aan een draagriem zodat de motor op de schouder gedragen kan worden, een opbergtas en een extra accu.

Wij zijn in ieder geval heel enthousiast over deze nieuwe elektrische buitenmotor! 


We hebben nieuws!

De Avator krijgt zijn wereld premiere op Boot Dusseldorf.

 

 

 

 

 


Het laatste nieuws over de Avator via de Dekker Watersport nieuwsbrief

Wanneer de Avator range precies verkrijgbaar is, kunnen we op dit moment nog niet zeggen. Natuurlijk zullen wij jullie hierover op de hoogte houden. Dat doen we onder andere via onze nieuwsbrief.

 

Inschrijven voor de Dekker Watersport nieuwsbrief