Alle assortimenten

De Titanic - Edward P. de Groot

/static/uploads/pictures/normal/dkri0241.jpg

Deel deze pagina op social media

Het verhaal van het 100 jaar geleden gezonken passagiersschip "Titanic" kent iedereen.
Maar is dat wel zo?

Het recente ongeluk met het Italiaanse cruiseschip "Costa Concordia" toont aan dat iedere passagier en redder zijn eigen persoonlijke verhaal heeft van de gebeurtenis. Al die verhalen samen geven een compleet beeld van wat er werkelijk gebeurde.

De ondergang van de Titanic liet in 1912 een wereld in schok na. Nu honderd jaar later, zijn het de overlevenden en betrokkenen die in "De Titanic - De ware verhalen" die schok nog even sterk laten voelen als de mensen van toen.

De ruim 700 mensen die de Titanic ramp overleefden, lieten hun sporen na, net als al die anderen die in de nacht van 14 op 15 april 1912 betrokken waren bij de ondergang, de redding van de overlevenden en het wereldkundig maken van het zinken van de Titanic. Velen van hen hebben in uitvoerige verslagen een beeld gegeven van hun belevenissen. Naast al die publieke verslagen, uit boeken, kranten, tijdschriften of interviews bestaan er ook enkele honderden privé verslagen die noot gepubliceerd zijn. Al die verslagen, publiek of privé, hebben een gemeenschappelijke en fascinerende eigenschap; ze vormen een uniek relaas van wat er die nacht op de Titanic gebeurde. Ze geven de lezer een persoonlijke kijk op de nacht van de ramp, en die is vaak volkomen anders dan wat ons de laatste honderd jaar over de ramp is verteld. In dit boek komen ruim honderd van de overlevenden en betrokkenen aan het woord. Ze vertellen in chronologische volgorde over de reis, de ramp, de redding en de aankomst van de geredden in New York.

Hun rapportage is meer dan alleen een verslag van een van de grootste scheepsrampen ooit, het laat de lezer een verbijsterend, soms schokkend verhaal herbeleven. Als lezer word je meegezogen in de fascinerende verhalen over menselijk gedrag onder bijzondere omstandigheden en in de emotie van het moment.Edward P. de Groot (Titanic deskundige, schrijver en journalist) verzamelde vele jaren de persoonlijke verhalen van hen die rechtstreeks bij de ramp betrokken waren. Van overlevenden (passagiers en bemanningsleden), betrokken redders op andere schepen tot journalisten die aan de wal de eerste berichten over het zinken van het schip optekenden.

De bundeling van deze persoonlijke verhalen geeft een compleet en spectaculair inzicht in wat er zich werkelijk heeft afgespeeld tijdens de ramp en direct daarna.€ 19,89
OP VOORRAAD
 • Gratis verzending vanaf €50
 • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
 • Niet goed betekent bij ons geld terug
 • Sinds 1866 dé Watersport Specialist
 • Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier
 • Geen verzendkosten:
  Vanaf €50,- tot 10kg bij betaling via iDeal
 • Verzendkosten:
  €10,- tot 10kg bij betaling met Mr. Cash
 • Verzendkosten:
  €20,- tot 10kg bij betaling via Visa
Schrijf een review

Reviews

Voor dit artikel zijn er nog geen reviews. Schrijf nu zelf de eerste review.