Alle assortimenten

Bynolyt Searanger III 7x50 met kompas

/static/uploads/data/products/product_490normal.jpg

Deel deze pagina op social media

De fraaie compagnon van de Searanger II is niet alleen maar fraai, het is ook een eersteklas werkpaard als het om presteren gaat tijdens de plezier- en beroepsvaart. Uiteraard is de kijker waterdicht en gevuld met droog stikstofgas tegen inwendig beslaan van de optiek.

De Searanger III heeft een speciale hydrofobische coating op de buitenzijde van de lenzen. Hiermee wordt een goed beeld ook onder natte omstandigheden gegarandeerd. De hydrofobische coating werkt op lenzen van de objectieven en oculairen als een lotusblad. Waterdruppels die op de lenzen terechtkomen, kunnen zich hier niet aan hechten en parelen eraf.

De grote uittreepupil in combinatie met de ruim gedimensioneerde oculairen garanderen ook bij flinke golfslag en de daarmee gepaard gaande beweging, dat het grote beeldveld rustig te overzien blijft. De kijker is voorzien van het zogenaamde "individual focusing" systeem. Dat wil zeggen, dat u met behulp van de comfortabel brede instelringen elk oculair apart scherpstelt, waarmee u heel precies van 9 meter tot oneindig scherp kunt stellen. Dat scherpstel systeem garandeert tevens een optimale afdichting van de kijkers. In het heldere grote beeldveld (7.1 graden dat wil zeggen 126 m/ 1000 m) ziet u links onderin een schaalverdeling waarop de kompaspeiling in graden is geprojecteerd. Daarvoor zorgt het degelijke, geïntegreerde en gestabiliseerde Suunto kompas. Zelfs 's nachts is zichtnavigatie met dat kompas mogelijk, want de kijker heeft een ingebouwd zacht rood lichtje, dat u zelf kunt in- of uitschakelen om de schaalverdeling af te lezen. Omdat uw ogen bij nacht weinig gevoelig zijn voor zwak rood licht bederft het lichtje het nachtzicht van uw ogen niet. Met de kijker kunt u ook hoogte- en afstandmetingen uitvoeren.

De kijker optiek is voorzien van meerlaagscoatings en van BAK 4 prisma's. Dat garandeert grote lichtsterkte en een fraaie contrastweergave. Die twee eigenschappen kunnen u 's nachts bij levensbedreigende situaties uitkomst bieden. Ook aan de ergonomie van het kijkerhuis is veel aandacht besteed, zodat u ook onder zware omstandigheden in de kou met handschoenen aan alle functies van de kijker makkelijk kunt benutten. Dat alles maakt de Searanger III een bijzonder gebruiksvriendelijke kijker, waar ook kinderen goed mee uit de voeten kunnen.

De objectiefkappen zitten vast aan het kijkerhuis bevestigd, zodat u zich daar nooit om hoeft te bekommeren. De donkerblauwe rubberbekleding voelt niet alleen prettig aan, het zorgt ook voor extra schokbestendigheid van de kijker. Deze robuuste watersporter wordt inclusief tas en drijfriem geleverd.€ 359,00 € 199,00
OP VOORRAAD
 • Gratis verzending vanaf €50
 • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
 • Niet goed betekent bij ons geld terug
 • Sinds 1866 dé Watersport Specialist
 • Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier
 • Geen verzendkosten:
  Vanaf €50,- tot 10kg bij betaling via iDeal
 • Verzendkosten:
  €10,- tot 10kg bij betaling met Mr. Cash
 • Verzendkosten:
  €20,- tot 10kg bij betaling via Visa
Schrijf een review

Reviews

Voor dit artikel zijn er nog geen reviews. Schrijf nu zelf de eerste review.