Alle assortimenten
Blogs Wat heb ik allemaal nodig voor mijn nieuwe boot
wat_heb_ik_allemaal_nodig_voor_mijn_boot.jpg

Wat heerlijk dat je vanaf nu met je eigen boot het water op kunt! Als je een ervaren watersporter bent, dan weet je wel wat je nodig hebt om goed voorbereid te gaan varen. Is het je eerste eigen boot? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je dat nog niet zo goed weet. Wij helpen je graag op weg met deze praktisch tips gericht op beginnende watersporters en kersverse eigenaren van een sloep of andere (kleine) open motorboot. 

1. Bootnaam of registratienummer: ABC en cijfer stickers

Heeft je boot een naam? In de winkel verkopen wij alfabet en cijfer stickers in alle soorten en maten om je boot te voorzien van een naam! Heb je een snelle motorboot dan ben je verplicht het registratienummer op de zijkant van je boot te vermelden. 

2. Aanleggen: touwen en lijnen

Waar je boot ook ligt. Goed vastleggen is belangrijk. Zorg daarom voor stevige lijnen

Ligt je boot naast je eigen huis, zorg dan voor aanlegringen en bolders. 


Bekijk alle touwen en lijnen

3. Fenders 

Fenders, ook wel stootwillen genoemd, hang je aan de zijkant van je boot en zijn onmisbaar als je je boot wil beschermen tegen schade door stoten. Tijdens het varen haal je de fenders naar binnen.


p.s. dit zijn dus géén boeien ;-)! 


Bekijk alle fenders


4. Houd je boot droog en schoon

Onmisbaar en handig om altijd in je boot te hebben zijn een hoosvat, dweiltjes maar ook een puts. Een puts is een emmer met een touw eraan. Handig om schoon te maken maar ook voor een onverwachte kleine of grote boodschap als er geen toilet aan boord is...


Bekijk alle hoosvaten


5. Voorkom diefstal

Bescherm je boot en buitenboordmotor tegen diefstal en zorg voor een goed anti-diefstal slot. Heb je een bootverzekering, controleer dan in de polisvoorwaarden of een officieel goedgekeurd slot vereist is. 


Bekijk alle sloten


6. Peddels en pikhaak

Het zal je maar gebeuren dat je buitenboordmotor onverwacht stilvalt. Of dat je iets uit het water moet opvissen. Zorg altijd voor peddels aan boord zodat je wat er ook gebeurt, op eigen kracht naar de kant kan komen. Deze praktische 2-in-1 peddel heeft ook een pikhaak!


Bekijk alle pikhaken

7. Veilig het water op: (kinder)reddingsvesten

Kinderen aan boord van een boot of in de buurt van water moeten altijd een reddingsvest dragen. Het is belangrijk om een goed reddingsvest te kiezen wat bij jouw kind past. Een reddingsvest kies je op basis van het gewicht van je kind. Op onze speciale kinderreddingsvesten pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om het juiste reddingsvest te kiezen. Heb je toch hulp nodig of wil je vrijblijvend persoonlijk advies? Je kunt ons altijd mailen via info@kidswatersport.nl.


Bekijk alle kinderreddingsvesten

8. Dodemanskoord of dodemansknop

Dit koord verbind je pols met de ontstekingsonderbreker van je buitenboordmotor. In geval van nood is een korte ruk met je pols voldoende om de buitenboordmotor direct te doen afslaan. Hiermee Vvoorkom je dat de boot stuurloos raakt en schade aanricht. Een dodemanskoord is in Nederland op snelle motorboten verplicht, varen zonder koord is strafbaar. Lees ook onze blog over de regels en voorschriften voor snelle motorboten.

9. Veilig varen in het donker: verlichting

Als je weleens in het donker vaart dan is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent voor het overige scheepvaartverkeer. De ideale oplossing voor sloepen, open boten en kleinere vaartuigen is de Navilight 360 ° lamp van het merk Navisafe. De lamp geeft een 360 graden rondom schijnend superhelder wit LED licht en dankzij de zuignapvoet monteer je de lamp gemakkelijk en veilig op gladde en vlakke oppervlakken. Met slechts één druk op de hendel ontkoppel je de zuignap om op een andere plek of boot te monteren. Extra handig: De houder is ook geschikt om een GoPro®-camera mee vast te houden wanneer er geen licht nodig is.


Bekijk alle verlichting

10. Comfort aan boord: lekker zitten

Comfortabel en lekker kunnen zitten is belangrijk tijdens een dag op het water. In de winkel vind je volop kussens, dekens en stoeltjes voor aan boord. Onze favoriet is de Comfort Seat. Op dit stoeltje kun je comfortabel zitten in verschillende standen zonder dat je een ruggensteun nodig hebt.


Bekijk alle kussens

11. Ankeren

Tijdens je vaartocht op een mooie plek het anker uit te gooien is heerlijk! Dit handige en handzame anker is heel goed geschikt voor kleine open boten.


Bekijk alle ankers

12. Lekker eten en drinken aan boord: koelbox

Onmisbaar tijdens een dagje varen: een gevulde koelbox! In de winkel hebben we verschillende elektrische koelboxen die werken op 12 en 220 volt en die je eten en drinken lekker koel houden. De Cobb barbecue is speciaal voor een gezellige en veilige bbq aan boord. De Cobb wordt niet heet aan de buitenkant en geeft geen rookoverlast zodat je ook in de boot veilig kunt barbecuen.


Bekijk alle koelboxen

13. Waterkaarten

Ga goed voorbereid op pad en zorg dat je op de hoogte bent van waar je vaart en de vaarregels. In onze grote boeken- en kaartenhoek vind je een ruim assortiment waterkaarten. We tippen je graag het boekje Vaaroutes Amsterdam. De waterwegen van Amsterdam zijn ideaal voor motorboot- en sloepvaarders. Tijdens het hele vaarseizoen kun je met je boot door de Amsterdamse grachten, de Amstel en het IJ verkennen. Er valt echter nog veel meer te ontdekken in de omgeving van de stad. Deze handige gids bevat de mooiste dag- en weekendtochten door Amsterdam én omstreken zoals de Zaan, de Zaanse Schans, oude Zuiderzeestadjes, Haarlem, Vinkeveen en de Vecht, Muiden en Naarden.


Bekijk alle waterkaarten

14. Een (Nederlandse) vlag

Een sloep is pas compleet met een mooie vlag. Wij hebben bootvlaggen in alle soorten en maten. Van de stad Amsterdam tot alle Nederlandse provincies en zelfs ook een piratenvlag!


Bekijk alle vlaggen

15. Drijvers voor je zonnebril, sleutel en horloge

Let op, alles wat in het water valt, beland op de bodem. Op mobiele telefoons na vallen sleutels en (zonne)brillen het meeste overboord. Met een brillenkoord (€ 4,50) komt je zonnebril nooit meer op de bodem van het water terecht en sleutels blijven drijven en vis je zo weer uit het water als er een stevige drijver (€ 2,95) aan vast zit. Voor iedereen die zijn of haar horloge ooit overboord heeft zien vallen zijn er speciale horlogebandjes van TNG (€ 11,95). Als je nu blijft haken met je horloge dan ben je ‘m niet kwijt.


Bekijk alle accessoires