Alle assortimenten
Blogs Nieuwe reddingsvesten voor kinderen van Helly Hansen



Natuurlijk wil je zorgeloos genieten als je met kinderen op en rond het water bent. Veiligheid aan boord staat voorop en een goed reddingsvest is dan belangrijk! In 2019 brengt Helly Hansen een compleet vernieuwde versie van de Baby, Kid- en Junior Safe kinder reddingsvesten op de markt met een nog snellere draaitijd.

Dankzij de combinatie van de conische en a-symetrische vormgeving draaien de nieuwe reddingsvesten nog sneller als het vorige model. Wanneer een kind onverwacht in het water terecht komt, zorgt het reddingsvest ervoor dat het kind altijd in een veilige positie, op de rug met het gezicht naar boven, draait. De luchtwegen blijven vrij en verdrinking wordt voorkomen. Door de grote, stevige kraag van het reddingsvest blijft het kind stabiel in het water drijven.

De reddingsvesten zijn gemaakt van zacht schuim, hebben een kort lijfje en een goede pasvorm. Ook tijdens het dragen van het reddingsvest kunnen kinderen vrij bewegen en spelen. Dankzij het open rugpand draagt het reddingsvest ook prettig op warme dagen. Het reddingsvest is makkelijk aan- en uit te trekken en vast te maken dankzij de a-symetrische, omgekeerde rits. Het reddingsvest is verkrijgbaar in drie maten: Baby Safe 5-15 kg, Kid Safe 10-25 kg en Junior Safe 20-40 kg. Het Baby Safe en het Kid Safe reddingsvest zijn verkrijgbaar in de kleuren neon roze en oranje, het Junior Safe reddingsvest in de kleur oranje. 

Naar de kinderreddingsvesten >>