Alle assortimenten
Blogs Cursus Klein Vaarbewijs 1 bij Dekker Watersport
Klein_Vaarbewijs_deel_1_cursus_bij_Dekker_Watersport_2.JPG


Vaarbewijscursus

Op zaterdag 29 september 2018 organiseert Dekker Watersport in samenwerking met Vaarplezier de cursus Klein Vaarbewijs 1.


Aanvang: 09.30 uur

Einde: 16.30 uur


De cursus Klein Vaarbewijs 1 van Vaarplezier bestaat uit één dag theorie en een verplichte één daagse praktijkcursus. Tijdens de theoriedag bij Dekker Watersport wordt alle stof doorgenomen en uitgelegd waar u speciaal op moet letten en hoe u belangrijke zaken gemakkelijk kunt onthouden.


Praktijdag

De praktijkdag vind plaats bij Jachthaven Arie in Breukelen van 09.30 tot 16.30 uur op een datum die u zelf uit kunt kiezen.  De praktijkdag is mogelijk op meerdere doordeweekse dagen en zaterdagen. Op de praktijkdag gaat u met een aantal cursisten samen varen op een boot. U leert aanleggen, de box invaren, het gebruik van de wielwerking van de schroef en hoe de boot goed vastgelegd wordt. We gaan het water op om de voorrangsregels, de verkeersborden en de betonning in de praktijk te zien én te oefenen. Na deze dagen kunt u in ons overzichtelijke naslagwerk alles nog eens rustig doorkijken en bent u helemaal klaar voor het examen.

 

Kosten

De kosten voor een complete cursus inclusief theoriedag en praktijkdag bedragen € 199,50. Voor de praktijkdag in het weekend geldt een toeslag van € 25,00.

Daarna hebt u alleen nog de kosten voor het examen; die voldoet u rechtstreeks aan Vamex (www.vamex.nl), waar u het examen kunt doen. En dan bent u helemaal klaar!


Cursus boeken

Ø  Kies in het boekingsscherm hieronder de dag waarop u de theoriedag wilt volgen. Dan kan op verschillende data, op verschillende locaties.

Ø  Hebt u de datum geselecteerd, dan kunt u de cursus boeken en betalen.

Ø  Zodra u betaald heeft, krijgt u een bevestigingsmail met toegang tot de lijst met praktijkdagen. Die worden in september en oktober 2018 gehouden in Breukelen bij Jachtwerf Arie Wiegmans. U kunt hier vervolgens een praktijkdag uitzoeken. Die zijn twee keer per week, waaronder altijd een zaterdag en een doordeweekse dag. Een praktijkdag doordeweeks is bij de prijs inbegrepen, wilt u de praktijkdag liever in het weekend doen (op zaterdag), dan geldt een toeslag van € 25,--. Die kunt u voldoen bij het kiezen van de datum voor uw praktijkdag.


Examen doen

Hebt u de beide dagen van de cursus gevolgd, dan kunt daarna zelf uw examen aanvragen bij Vamex. Dan kan op veel dagen op 5 locaties in Nederland.

 

Zijn er nog vragen? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arjen Bergijk van Vaarplezier via arjen@ihwo.nl