Dekker Watersport Facebook Dekker Watersport Twitter Dekker Watersport Pinterest
Neem contact met ons op.
Raymarine Flagstore
NauticLED

Hoe verzorgt u technische kleding?


Bij het maken van de meeste waterproof kleding wordt aan de buitenzijde een Durable Water Repellent laag aangebracht. Deze DWR laag zorgt ervoor dat het water van uw kleding stuk afpareld en laat transpiratie vocht verdampen, waardoor je je behaaglijk voelt. Na verloop van tijd zal de DWR laag gaan slijten waardoor water en vuil in de kleding trekken. Transpiratie vocht kan niet meer verdampen met als gevolg dat de kleding niet goed meer functioneert.

Dit is eenvoudig te voorkomen door Nikwax reinigings- en impregneerproducten te gebruiken. Door het beter functioneren van het kledingstuk zult u zich behaaglijker voelen en zal uw kleding langer goed blijven.

Waterproof kleding zou niet met normale wasmiddelen gewassen moeten worden, deze beschadigen de DWR laag.


Hoe verzorgt u schoenen en laarzen?

Wanneer schoenen en laarzen vuil worden trekken ze water aan en houden dit vast. Opgedroogd vuil kan het leer beschadigen en het natuurlijke vochtpercentage verminderen waardoor het leer gaat barsten en of scheuren. Dit voorkomt u door uw schoenen of laarzen te reinigen en impregneren met Nikwax of Dubbary producten.
Geïmpregneerde schoenen of laarzen drogen sneller, houden de voeten behaaglijk warm en droog. De natuurlijke oliën en looistoffen blijven in het leer, dit verlengt de levensduur van uw schoenen of laarzen.

Waterdicht schoeisel bekleed met membramen, zoals GORE-TEX, is ademend en waterdicht. Regelmatig impregneren houdt de schoenen of laarzen droog en laat transpiratie vocht weer ontsnappen. Dit zorgt voor betere prestaties en houdt uw voeten lange tijd behaaglijk droog.


Geen verzendkosten bij besteding boven de 50 euro.
 
Dekker iCatalogus
 
Dekker Watersport Magazine